• Gyerekesély<br>Encs
    Gyerekesély
    Encs

    Petőfi út 75.
    3860
    Tel.: 46/587-230

 

Mérai Közösségi Szolgáltató Ház

Név: Szivárvány Ház

Nyitva tartás:

A pályázat fenntartási időszakában az EFOP-2.1.2-16-2017-00024 azonosító számú „Fejlesztő környezet biztosítása!” című projekt keretén belül felújított Közösségi Szolgáltató Házak az alábbiak szerint vannak nyitva 2023. június 1-jétől:


Hétfő-Péntek:  11:00 - 16:00     5 óra/nap     heti 25 óra
 

Elérhetőség:
Cím: 3871 Méra, Fő út 54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Méra a járás középpontjától, Encstől 4 km-re található Hernád parti község. Lélekszám: kb. 1827 fő.
A Mérai Közösségi Szolgáltató Ház 2018. március 1-vel kezdte meg ismét működését az EFOP-1.4.2-16-20016-00017-es program keretén belül. A közösségi ház szép, rendezett környezetben található, az igényeknek megfelelő felszereltséggel. A szolgáltatások minden korosztály számára elérhetőek.

Rendszeres programok - alternatív szolgáltatások:

Hétfői és keddi csoport: Ezeken a napokon a nagyobb felsőbb tagozatos gyermekeknek tartunk foglalkozásokat. A foglalkozások alkalmával igyekszünk olyan tevékenységeket kitalálni, szervezni számukra, amelyek érdeklik is őket. Nagyon szeretnek filmet nézni, így film klubbot alakítottunk ki. A számítógépes foglalkozások sem maradhatnak el, hiszen ez köti le a figyelmüket leginkább. Ezen kívül szabadidős- és sport foglalkozásokat is tartunk számukra.

Szerdai és csütörtöki csoport: A csoport azért jött létre a korábbi kéréseknek (szülői kérések) eleget téve, hogy a gyerekek tanulását elősegítse. Ez a házi feladatok megoldásának segítését jelenti, illetve azoknak a tantárgyaknak a gyakorlását, amelyben a gyerekek gyengébbek, felzárkóztatásra szorulnak. Házi feladatot senki helyett nem oldunk meg, hanem segítünk, közösen próbáljuk megoldani a feladatokat.
Ez a lehetőség nagy segítséget jelent a szülők számára: akik dolgoznak és nincs idejük a gyerekekkel tanulni, illetve az alacsony iskolai végzettségűeknek akik hátrányukból adódóan nem tudnak segíteni gyermekeiknek.Szeretnénk érdekessé tenni a tanulást játékos formában azon gyermekek számára is, akik kevésbé motiváltak. A tanulás végeztével mindig valamilyen foglalkozást tartunk, attól függően mihez van kedvük. Próbálunk a gyerekek igényeihez igazodni.

Pénteki csoport: Pénteki napokon többnyire szabad foglalkozást tartunk a gyermekek számára. Ilyenkor szinte minden játék előkerül a babázástól egészen a számítógépezésig.

Szombati (Info-team) csoport: Szombati napokon számítógépes foglalkozást tartunk. Ilyenkor mindig valamilyen számítógépes témát beszélünk meg: például foglalkoztunk az internet biztonságos használatával is.

Nyári napközi, gyermekfelügyelet: Az iskolai tanév végét kövezően június 18-tól nyári napközit biztosítunk azon gyermekek számára, akiknek a szülei dolgoznak és nem tudják biztosítani, hogy gyermekükkel legyen valaki. A szülők reggel 8 órára hozzák a gyermekeket és délután három órára jönnek értük. Akad olyan gyermek is akit délbe elvisznek, mert a szülők csak addig dolgoznak. A nap folyamán kétszeri étkezést tudunk biztosítani. A nyári napközi alatt szinte mindent játszunk, kötött foglalkozások nincsenek. Igyekszünk a gyerekek kedvében járni és még inkább élvezetessé tenni a nyári szünetüket. Különféle játékokat játszunk, amiket szeretnek: kidobócska, társasjátékozás, kártyajátékok, mese- és film nézés, rajzolás, színezés, sport játékok, számítógépezés stb.

Főző klub: A klubfoglalkozás alkalmával lehetőség van havonta 1-2 alkalommal "sütni-főzni".

Egyéb rendezvények: Minden nagyobb ünnepet igyekszünk megtartani (március 15.-e, anyák napja, gyereknap stb.)

 

Ügyintézés:
Sokan keresik fel a házat különböző ügyek intézésével (különböző hivatalos dokumentumok kitöltése, önéletrajz írása, e-mailek megírása, elküldése, fénymásolás stb.).

Szükségletek kielégítése:
A jelenlegi programon belül a közösségi házban lehetőség van mosásra tisztálkodásra, fürdésre.

 

Próbálunk olyan foglalkozásokat szervezni amellyel össze tudjuk hozni hozni az egymástól elhidegült embereket. Igyekszünk a lakosság tagjait kimozdítani a mindennapi szürke, monoton életből. Ezen felül segítünk a rászoruló családoknak, a Máltai Szeretetszolgálattól kapott adományokat osszuk szét a rászorulók között. Jövőbeni terveink között szerepel az idősek klubja elindítása.