• Gyerekesély<br>Encs
    Gyerekesély
    Encs

    Petőfi út 75.
    3860
    Tel.: 46/587-230

HERNÁDVÉCSE KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLTATÓ HÁZ

 

 

Név: Hernádvécse Közösségi Szolgáltató Ház

 

Nyitvatartás:    

A pályázat fenntartási időszakában az EFOP-2.1.2-16-2017-00024 azonosító számú „Fejlesztő környezet biztosítása!” című projekt keretén belül felújított Közösségi Szolgáltató Házak az alábbiak szerint vannak nyitva 2023. június 1-jétől:

 Hétfő – Csütörtök: 12.00 – 16.00     4 óra/nap    heti 16 óra

                                                      

 

Elérhetőség:

cím:          3874. Hernádvécse Rákóczi út 2.

e-mail:       Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Hernádvécse község, mely az encsi járáshoz tartozik, Encstől 15 km-re található. Teljes népessége 1089 fő, mely főként roma származású, nehéz megélhetéssel és munkanélküliséggel küzdő közösség.

 

A közösségi és szolgáltató ház 2019.03.18-a óta működik a település közepén barátságos környezetben teljes felszereltséggel. Szolgáltatásainkat minden korosztály számára biztosítjuk.

 

Rendszeres programok-alternatív szolgáltatások:

 

Tanuló csoportot hétfő és szerdai napokon tartjuk.

 Az ilyen foglalkozásokon a gyerekek iskolai lemaradásait próbáljuk behozni, ezáltal segítve az általános iskola munkáját. A településre jellemző a nagyszámú magántanulói csoport, akiknek külön foglalkozás keretén belül segítünk a különböző számonkérések megfelelésében.

 

Kreatív-kézműves csoport kedden csütörtökön.

Ezeken a foglalkozásokon az adott hónap ünnepei, sajátosságai köré csoportosítjuk a tevékenységeinket kreatív anyagok, eszközök és játékok segítségével.

 

Idősek klubja:

A közösségi és szolgáltató ház egyik leglelkesebb kis csoportja ez. Mindig figyelünk arra, hogy mi a célcsoport kívánsága, így sokszor főzünk tradicionális ételeket, beszélgetünk a régi élet szokásairól és sokat játszunk együtt.

 

Sportnap szombaton.

Az egyik legelengedettelenebb a fiatal korosztály számára a friss levegőn eltöltött aktív testmozgás. Ezen alkalmakat kiváltképp szeretik, többek között a versenyfeladatokat és a különböző meccseket.

 

Nyári rendezvények.

Mára hagyománnyá vált a nyár eleji gyermeknapok szervezése, amit közösen a helyi roma nemzetiségi önkormányzattal és a települési önkormányzattal bonyolítunk. Ekkor a falu apraja nagyja összegyűlik az ugrálóvár látványára, a vattacukor illatára és szabadtéri zene hallatára.

 

Ügyintézés

Szinte minden korosztály képviselteti magát, sokesetben kérnek segítséget különböző ügyek intézésével, kérelmek megírásával, dokumentumok kitöltésével, önéletrajz írással, fénymásolással stb.

 

Szükségletek kielégítése

A közösségi és szolgáltató házban lehetőség van főzésre, mosásra, vasalásra, és a személy higiénia ápolására