• Gyerekesély<br>Encs
    Gyerekesély
    Encs

    Petőfi út 75.
    3860
    Tel.: 46/587-230

Fáj Közösségi Ház

 

Nyitva tartás:


A pályázat fenntartási időszakában az EFOP-2.1.2-16-2017-00024 azonosító számú „Fejlesztő környezet biztosítása!” című projekt keretén belül felújított Közösségi Szolgáltató Házak az alábbiak szerint vannak nyitva 2023. június 1-jétől:


Hétfő-péntek: 10.00 - 15.00    5 óra/nap     heti 25 óra
 

 

Elérhetőség:
Cím3865 Fáj, Templom utca 28.
E-mail:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Miskolctól közúton 50 km-re északkeletre fekszik, a Cserehát északi részében, nem messze a szlovák határtól, a Fáji-patak völgyében. Nem tekinthető teljes mértékben zsáktelepülésnek, mert észak és dél felől is vezet út a településre. A távolabbi vidékekről érkezők csak a Szalaszend és Fulókércs közötti 2626-os útbók kiágazó 26146-os úton juthatnak el ide. A Közösségi Ház a település legelső épülete, ez az épület ad helyett az általános iskolának is. A szolgálktatások 0-99 év között bárki igénybe veheti.

 

Rendszeres programok - alternatív szolgáltatások:

Hétfői, Szerda és Pénteki csoport: Az említett napokon az alsó tagozatos gyermekeknek tartunk fakultációkat. Minden alkalommal igyekszünk az iskolában tanultakat még jobban megértetni a gyerekekkel. Folyamatos kapcsolatban állunk az Általános Iskolák pedagógusaival és a szülőkkel is. Közös érdekünk, hogy a gyerekek fejlődjenek.  Minden alkalommal igyekszünk minél érdekesebbé tenni a foglalkozásokat, hogy jól érezzék magukat. Többször tartunk nekik kreatív foglalkozásokat, sport és szabad foglalkozásokat, film klubot, informatikai előadásokat illetve folyamatosan tartunk előadásokat a káros szenvedélyekről is.

Kedd és csütörtöki csoport: Ezeken a napokon szoktunk foglalkozásokat tartani a felső tagozatos gyerekeknek délután, délelőtt pedig a felnőtt lakossággal foglalkozunk. Ilyenkor szokott össze jönni a helyi idősek klubja 1 hónapban 1 alkalommal, a Főző klub, a Varró klub. Minden korosztály nagyon szívesen vesz részt a kreatív foglalkozásokon.

Szombati  csoport: Szombati napokon általában szabad foglalkozásokat tartunk: vetélkedők, akadályversenyek, filmvetítés, zenedélutánt. Ilyenkor vegyes korosztály vesz részt a foglalkozásokon. számítógépes foglalkozást tartunk. Ezen a napon, a Miskolcon tanuló középiskolások is jönnek hozzánk és, ha szükségük van, akkor segítünk nekik a tanulásban. Egy össze szokott csapatról beszélhetünk, hiszen a nagyok ilyenkor a kicsiket segítve együtt csinálunk mindent.

Nyári napközi, gyermekfelügyelet: A nyári szünetben nagyon sok gyermek van a felügyeletünk alatt. Igyekszünk minél színesebbé tenni a nyári élményeket számukra.  A nap folyamán kétszeri étkezést tudunk biztosítani. A nyári szünetben igyekszünk nagyon sokféle játékot kipróbálni velük, többször voltunk túrázni a település határain belül amit piknikezéssel kötöttünk össze. Több előadás is volt a nyári időszak alatt, ami a gyerekek érdekeit szolgálta: elsősegély, drog és káros szenvedélyekről ezeket külsős szakemberek tartották

Egyéb rendezvények: Minden ünnepet igyekszünk megtartani és átbeszélni velük az ünnepek jelentőségét  ( március 15, október 23, november 1, stb.)

 Ügyintézés:
Sokan keresik fel a házat különböző ügyek intézésével (hivatalos dokumentumok kitöltése, kérelmek, e-mailek megírása, elküldése, fénymásolás, szkennelés stb.).

Szükségletek kielégítése:

A jelenlegi programon belül a közösségi házban lehetőség van mosásra tisztálkodásra, fürdésre. A mosási lehetősséggel egyre többen veszik igénybe.

 

Próbáljuk a programjainkat úgy összeállítani, hogy minden korosztály igényét ki tudjuk elégíteni. Igyekszünk összehozni az embereket, mert sajnos a mai világra inkább a széthúzás a jellemző. A jövőben szeretnénk a helyben felmerülő igényeket kialakítani és Zumba csoportot illetve báb csoportot kialakítani.